FRISKVÅRD OCH HUNDMASSAGE

VAD ÄR FRISKVÅRD OCH VARFÖR ÄR DET BRA FÖR DIN HUND?

Friskvård handlar om att förebygga skador och hjälpa din hund att hålla sig frisk och leva ett aktivt och härligt hundliv. Grunden till detta är en stark och smidig kropp som du uppnår genom att bygga upp din hunds koordination, balans, kondition och styrka. Detta är lika viktig för valpar, som för vuxna och äldre hundar. I friskvård ingår även saker som att ta en härlig skogspromenad, unna din hund en massagebehandling, anpassa träningen till hundens uppgift och att värma upp/varva ned ordentligt. I lilla hallen finns en vibb, perfekt för att värma upp din hund innan träning och slappna av efteråt!

Vår fysioKattis erbjuder massagebehandlingar, kurser i cirkelträning, massage, friskvård, balansboll och massa roliga tematillfällen. Även privatlektioner anpassade efter vad just din hund behöver inom träning och friskvård. Vi håller även kurser i dog parkour och longering. 

Alla hundar mår bra av friskvård och det är aldrig för sent att börja, du och din hund är varmt välkomna!

HUNDMASSAGE

Precis som för oss människor är massage avslappnande, ger ett ökat välbefinnande och de flesta hundar tycker det är väldigt skönt att få massage. Massage hjälper till att hålla kroppen smidig och passar nästan alla hundar oavsett bakgrund, ras och ålder. 

Massage förbättrar hundens prestation och ökar blodcirkulationen, som i sin tur bidrar till snabbare återhämtning efter ansträngning, vilket är speciellt viktigt för sport- och arbetande hundar. 

Även sällskapshundar behöver massage för att hålla musklerna smidiga och minska på spänningar som kan uppstå vid lek, träning eller stress i vardagen. 

Äldre hundar som ofta kan få stela leder mår också mycket bra av massage som ökar rörligheten och mjukar upp kroppen. 

Inom friskvården är massagen viktig i förebyggande syfte för att undvika skador och används även ofta inom rehabilitering vid t.ex. artros och skador. Efter en djupgående massagebehandling är det 7 dagars karenstid för officiell tävling med hund.

POSITIVA EFFEKTER AV MASSAGE:

 • Ökar hundens välbefinnande
 • Minskar stress och oro 
 • Smärtlindrande
 • Mjukare och smidigare muskler 
 • Motverkar stelhet 

BEHANDLINGAR 

 • Klassisk massage
 • Sportmassage
 • Bindvävsmassage
 • Lymfmassage
 • Avslappningsmassage
 • Behandling av muskelknutor
 • Stretching

Besöken är individanpassade och utgår alltid från din hunds dagsform. Ett besök tar mellan 45 – 60 minuter, beroende på storlek på hunden och hur van den är vid massage. En hund som är ovan vid massage kan behöva tid att vänja sig och därför kan tiden variera. Vid första tillfället ingår en friskvårdskoll för att på bästa sätt kunna anpassa behandlingen baserat på vad just din hund behöver. Friskvårdskontrollen inleds med en rörelseanalys följt av en genomgång av muskler och leder. Vi erbjuder både massage i våra lokaler och hembesök, där din hund är som tryggast och mest avslappnad.

PRISER MASSAGE

Hundar över 10 år får 10% rabatt!

MASSAGE PÅ NSHC550 kr
HEMBESÖK 550 kr + reseersättning

KLIPPKORT

Giltigt i 1 år från utfärdandet. Outnyttjade kort återbetalas ej.

5 ggr 2500 kr
10 ggr4500 kr

VÄLKOMMEN ATT BOKA TID HOS VÅR HUNDFYSIOTERAPEUT OCH HUNDMASSÖR KATTIS!

Du når henne genom att ringa 08-42504969, maila info@norrastockholmshundcenter.se eller använda formuläret nedan.