SPECIALSÖK KONG 2

Röd Kong Classic är en hundleksak som är tillverkad av en patenterad gummiblandning som är likadan, och därmed luktar likadant, överallt där den säljs. Det, i kombination med att många hundar tycker kongen är en rolig leksak, har gjort att kongen sedan länge har använts i stället för skarpa preparat för grundläggande träning av olika specialsökshundar. Kongen har då dels använts hel som leksak, dels i små bitar som doftämne.

”SBK Specialsök Kong” är en ny tävlingsgren som Svenska Brukshundklubben håller på att utveckla. Än så länge är den inofficiell, men beräknas bli officiell 2023. I ”SBK Specialsök Kong” ska hunden hitta och markera ett, för föraren okänt, antal bitar av Röd Kong i mer eller mindre utmanande miljöer. Tävlingsområdena kan bestå av allt från skog till industrimiljöer.

Mer info om Specialsök Kong hittar du på brukshundklubben.se

I speciaksök kong steg 2 lägger vi mycket tid på markeringen. Vi fortsätter också att bygga värde i doften och att utveckla söket.

Förkunskaper: För att få ut det mesta av kursen bör du och din hund ha gått specialsök kong steg 1 eller ha motsvarande kunskaper.

Kursupplägg: 
6 deltagare med hund

Datum: 13/1, 27/1, 10/2, 24/2, 10/3
Tid: 19.30-21.00
Pris: 2500 kr
Instruktör: Mari Andersson

Varmt välkommen på kurs hos oss på Norra Stockholms Hundcenter!