VALPAKUTEN

Få en bra start tillsammans!

Istället för att boka upp dig på en hel kurs så kan du här boka de tillfällen du tycker passar dig och din valp.

På valpakuten kommer vi träna på olika delar i den viktiga vardagslydnaden, övningarna är anpassade för den unga hunden.

Vi avslutar varje kurstillfälle med frågelådan där du har möjlighet att ställa frågor som du funderar över kring livet med din valp. Det kan tex vara hur får jag valpen att bli rumsren, bitande eller andra funderingar som du har.

Kursupplägg:
1 x 2 timmar
6 deltagare

TILLFÄLLE 1

Kontakt, följsamhet (gå fint i koppel) och frågelåda

Vi kommer att träna på den viktiga ögonkontakten samt att få hundarna att börja följa oss. Vi kommer gå vidare med övningar för att träna valpen att gå fint i koppel.

Datum: 2/7
Tid: 16:00-18:00
Pris: 550 kr
Instruktör: Johanna Kvarnström


TILLFÄLLE 2

Sitt, stanna kvar, skvaller och frågelåda

Sitt och stanna kvar kommer vi att börja detta kurstillfälle med för att sen börja gå igenom grunderna i skvallerträning. Skvallerträning är en metod där vi får hunden att berätta för oss att det är något som händer i omgivningen, t.ex. att det kommer en annan hund, vilt, människa eller något annat hunden kan tycka är roligt eller obehagligt.

Datum: 9/7
Tid: 16:00-18:00
Pris: 550 kr
Instruktör: Johanna Kvarnström


TILLFÄLLE 3

Inkallning, passivitet och frågelåda

Inkallning är ofta en sak som alla vill att den ska fungera, vi kommer gå igenom grunden till en lyckad inkallning. Passivitetsträning är ofta något som glöms bort men väldigt viktigt att lägga en grund för.

Datum: 16/7
Tid: 16:00-18:00
Pris: 550 kr
Instruktör: Johanna Kvarnström


TILLFÄLLE 4

Be om lov, hantering och frågelåda

Att inte bara kasta sig över mat som tappas på golvet eller att kasta sig ut genom en dörr är en säkerhetsaspekt men även trevligt för oss i vardagen. Vi kommer även prova på enkla övningar i hantering för att underlätta kloklippning, pälsvård eller veterinärbesök.

Datum: 23/7
Tid: 16:00-18:00
Pris: 550 kr
Instruktör: Johanna Kvarnström


TILLFÄLLE 5

Hjärnjumpa, aktivering och frågelåda.

Här får ni tips och idéer på olika sätt att mentalt aktivera era valpar för att på ett roligt och stimulerande sätt skapa en nöjd valp. När vi tillsammans med vår valp gör roliga övningar skapar vi också ett högre värde för oss som ägare och vi blir då roliga att samarbeta och lyssna på.

Datum: 30/7
Tid: 16:00-18:00
Pris: 550 kr
Instruktör: Johanna Kvarnström


TILLFÄLLE 6

Valpgympa, aktivering och frågelåda

Här får ni tips och idéer på olika sätt att fysiskt aktivera era valpar för att på ett roligt och säkert sätt lägga en god grund för valpens framtida liv. Vi går igenom hur mycket och vilken typ av motion valpar ska ha och ni får prova på olika övningar som stärker valpens balans, självförtroende och kroppskontroll.

Datum: 6/8
Tid: 16.00-18.00
Pris: 550 kr
Instruktör: Kattis Johansson

Varmt välkommen på kurs hos oss på Norra Stockholms Hundcenter!