Hunddagisföreståndarutbildning

Ge dig själv de bästa förutsättningarna för att kunna leva på ditt hundintresse, utbilda dig till hunddagisföreståndare hos oss!

Vi är ett av Sveriges största hunddagis utan att för den sakens skull tumma minsta lilla på personlighet och kvalitet. Vi tar emot alla typer av hundar, jobbar med små grupper och en individanpassad dagisvistelse. Vi som driver hunddagiset har stor kunskap och lång erfarenhet av både hundar, hunddagis och företagande. Vi har tagit våra kunskaper och erfarenheter och arbetat fram ett koncept som vi är otroligt nöjda med och som vi nu vill dela med oss av till dig som, likt oss, vill känna att du driver Sveriges bästa hunddagis.

Upplägg:
Utbildningen består av 14 utbildningsdagar fördelade på fyra block med både teori och praktik. Du kommer, under handledning, få ta hand om våra dagishundar samt vara med på öppning och stängning av dagis. Viss praktik med egen eller lånad hund (måste kunna pausa lugnt i bil eller bur). Praktiska uppgifter, filmer från dagissituationer, diskussioner, föreläsningar och praktiska förevisningar blandas. Mellan blocken tillkommer hemuppgifter.

Block 1: Att starta och driva hunddagis samt hundens språk och beteende del 1.
Sammanfattning av innehållet: föreläsningar om att starta hunddagis, driva eget företag, lagar och regler, att vara arbetsgivare, chef och ledare.
Hundsläpp med beteendestudie – olika hundars förhållningssätt till människor och om det förhållningssättet förändras om vi träffar hundarna enskilt eller i grupp.
Raskunskap, hemuppgift och diskussion.

Block 2: Hunddagisarbete i teori och praktik samt hundens språk och beteende del 2.
Sammanfattning av innehållet: En djupdykning i vårt hunddagiskoncept, våra lokaler och alla våra rutiner, riktlinjer, dokument och hjälpmedel. Ta in nya hundar – dagistitt, inskolning, boxplacering, avtal och tankegångar. Promenadrutiner.
Hundsläpp med beteendestudie – dagisgrupper, släppa in en ny hund i en etablerad grupp.

Block 3: Sjukdomar och smittspridning, hur man bemöter hundägare samt hundens språk och beteende del 3.
Sammanfattning av innehållet: Föreläsning om första hjälpen med veterinär Ylva Trygger.
Löp. Vanligaste hundsjukdomarna, smittspridning, rutiner och förebyggande arbete.
Möte med problemhundar vi har eller har haft på dagis och, framförallt, deras ägare.
Hundsläpp med beteendestudie – grupper med samma ras, problemhundar,
Stress.

Block 4: Skapa ditt eget drömdagis, tilläggstjänster samt redovisning av examensarbete.
Sätta ihop egna promenadgrupper.
Tilläggstjänster. Aktiveringsövningar med egna hundar och hur övningarna kan tillämpas på dagishundar. Prissättning och budget.
Redovisning av exmensarbete.

Vi utgår från Jordbruksverkets regelverk så att du efter avslutad utbildning med god marginal uppfyller deras krav för att driva ett eget hunddagis.

Tid: torsdagar och fredagar 9:00-16:00 samt ett tillfälle 6.30-9.00 (öppning på dagis) och ett tillfälle 16.00-18.00 (stängning på dagis), lördagar 9:00-17:00, söndagar 9:00-15:00. Torsdag 7/12 12-21 på grund av kvällsföreläsning.
Instruktör: Caroline Forsberg och Sofie Duwin
Pris för hela utbildningen: 15 000 kr (möjlighet till delbetalning finns).
Pris för enskilda block: 2 400 kr för block 1 och 4 800 kr/styck för block 2-4.

Till anmälningssidan

Är du intresserad av en kommande utbildning? Kontakta oss!

Varmt välkommen på kurs hos Norra Stockholms Hundcenter!