SPECIALSÖK KONG STEG 2

I steg 2 lägger vi mycket tid på markeringen. Vi fortsätter också att bygga värde i doften och att utveckla söket. För att få ut mest av kursen bör du ha gått steg 1 eller ha motsvarande kunskaper.

Röd Kong Classic är en hundleksak som är tillverkad av en patenterad gummiblandning som är likadan, och därmed luktar likadant, överallt där den säljs. Det, i kombination med att många hundar tycker kongen är en rolig leksak, har gjort att kongen sedan länge har använts i stället för skarpa preparat för grundläggande träning av olika specialsökshundar. Kongen har då dels använts hel som leksak, dels i små bitar som doftämne.

I ”SBK Specialsök Kong” ska hunden hitta och markera ett, för föraren okänt, antal bitar av Röd Kong i mer eller mindre utmanande miljöer. Tävlingsområdena kan bestå av allt från skog till industrimiljöer.

Kursupplägg: 
5 x 1,5 h
6 deltagare med hund

Vissa kurstillfällen har vi stationsträning, vissa tillfällen tränar vi en i taget och vissa tillfällen mixar vi. När vi tränar en i taget kan vi inte ha med hundarna när vi tittar på varandra, då vi önskar en så störningsfri inlärningssituation som möjligt och vi ofta arbetar med lösa hundar. Du som vill titta på de andra ekipagen (det lär man sig mycket på!) kan under tiden du tittar, lämna din hund i någon av våra låneburar eller i bilen. Vill du inte titta på andra så kan du och din hund vänta på er tur i vårt teorirum.

SPECIALSÖK KONG STEG 2 (TORSDAGAR 19:30)

Datum: 5/9, 19/9, 3/10, 17/10, 31/10
Tid: 19:30-21:00
Pris: 2700 kr
Instruktör: Mari Andersson

Varmt välkommen på kurs hos oss på Norra Stockholms Hundcenter!