OM OSS

OM OSS

PHRIDA OLSSON – VD OCH INSTRUKTÖR

Phrida har tidigare arbetat som djurvårdare på Regiondjursjukhuset Albano, varit drivande inom Svenska Djurambulansen och utbildat sig inom hundens kommunikation. Det har gett henne stor kunskap om djurs beteende, såväl friska som sjuka. Idag har hon specialiserat sitt instruktörsarbete på hundars beteende och sporten Nose Work. Phrida tog över som VD för Norra Stockholms Hundcenter i januari 2016.

SOFIE DUWIN – VICE VD, INSTRUKTÖR OCH MAMMALEDIG

Sofie D (12) (1)

Sofie har gått hundsportsgymnasiet i Forshaga och är utbildad allmänlydnadsinstruktör, hunddagisföreståndare samt rallylydnadsinstruktör. Sofie tävlar mästarklass i rallylydnad med sin tervueren Tira och har även nytillskottet border collien Sky som ska bli lydnadsstjärna. I familjen finns även jämthunden Viggo som jagar älg med husse.

DANIELLE COHEN – HUNDDAGISANSVARIG

Dani (11)

”Dani” har gått Djurgymnasiet i Liljeholmen, är utbildad allmänlydnadsinstruktör och Nose Workinstruktör. Hon tränar lydnad, Nose Work, agility med mera med sina hundar, mopsen Mio och flat coated retrievern Max.

HELENA FORSSÈN – HUNDPEDAGOG

Har lång erfarenhet av att jobba på hunddagis och vidareutbildas här hos oss. Helena är en av de som arbetat längst inom företaget.

YAMILE LARSSON – DAGISPEDAGOG

Yamile har gått Djurgymnasiet i Liljeholmen med inrikting hund. Praktiserade under skoltiden med bland annat slädhundar och på SOS animals. Har drivit eget hundrastnings företag i tre år. Hon har två Australien kelpie tjejer Flamma och Eevee som hon tränar i bland annat agility, rallylydnad och nose work, med mera. Tävlar i agility och har ställt ut båda sina hundar med goda resultat.

SEBASTIAN SANDSTRÖM – HUNDPEDAGOG

Har lång erfarenhet av att jobba på hunddagis och vidareutbildas här hos oss. Han har ett stort engagemang i hundarna.


HELÉN HALLBERG – HUNDFRISÖR

Helén är 30 år i år. Hon köpte sin första hund 2008, en golden retriver som fick hea Alice. Efter henne kom det en till vid namn Tyra, hon är utbildad besökshund. Samma höst kom Vilja som blev första pudeln. Och med henne intresset för frisöryrket. Helén är nu utbildad och redo att ta emot kunder!


KATTIS JOHANSSON – FYSIOTERAPEUT

Kattis är 33 år och har bott på Gotland under de senaste åren men är ni tillbaka i Stockholm. Har en 5-årig Landseer vid namn Bobo. Kattis är utbildad fysioterapeut som under våren kommer att ägna tid åt att massera hundar som ingår i det sista praktiska blocket av utbildningen. Hon kommer under våren även erbjuda rörelseanalys, genomgång av muskler och leder samt djupgående helkroppsmassage.


LINDA ENBERG – INSTRUKTÖR

Linda tävlar agility på elitnivå både i Sverige och utomlands. Till de främsta meriterna hör silver på European Open i Tyskland 2016, SM-silver individuellt, SM-guld och SM-silver i lag. Hon har varit en del av landslagstruppen 2012, 2015 och 2016. Linda har tre shelties, Buffy 11 år, Bella 4 år och Zima 1 år. Buffy är svensk hopp och agilitychampion. Bella är nordisk champion (svenskt, norskt och finskt hopp och agility championat).

CECILIA KLINGBERG – INSTRUKTÖR

Cecilia Klingberg kommer även hon att hålla agilitykurser hos oss i höst.
Hon har tre Border collies som hon tränar och tävlar i agility och vallning. Cecilia har representerat Svenska landslaget i agility 2015 och deltagit på World Agility Open 2015, 2016 och 2017. Främsta merit, vunnit Norwegian Agility Open. Förutom att hålla kurs i agility och hundträning har hon även läst hundens beteende biologi på universitet.

NINA ANDERSSON – INSTRUKTÖR

Kommer från en gedigen utställningskarriär från hela Europa och som sedan sadlat om till Nose Work instruktör. Nina har förutom Nose Work i bagaget utbildat en av sina hundar och sig själv till Terapihundsekipage. Hon har gått kurser och föreläsningar i beteende, anatomi samt etologi.

MICHELLE HOLMLUND – INSTRUKTÖR

Michelle har de senaste åren framgångsrikt tävlat i lydnad med sina hundar Kellie och Peak av rasen border collie. Båda hundarna har vid olika år blivit uttagna till SBK’s Talangtrupp och med Kellie har de varit en del av landslagstruppen 2017 samt uttagen som reserv till laget som deltog på Nordiska Mästerskapen 2017. Michelle tävlar med höga ambitioner men ser det magiska i att bygga solida grunder med högt engagemang i förare och hund.

DIANA HUUKI – INSTRUKTÖR

Diana HUUKI

Diana är utbildad rallylydnadsinstruktör, hon är både domare och skrivare i rallylydnad och har varit aktiv tävlande sedan 2008.
Hon har tre dansk svenska gårdshundar, Tyra, Akke och Valter, alla tre är svenska rallylydnadschampions. Diana tävlade sitt första rallylydnads SM tillsammans med Tyra 2012 och därefter med Valter 2013, 2014, 2015, 2016 & 2017. Som främsta merit tog de en 5:e placering på SM 2015.

Danne Gustafsson – instruktör

Danne Gustafsson

Instruktör och utbildare av skyddshundar inom Försvarsmakten samt Bevakningsföretag.
Tävlat på Elitnivå inom svensk skydd
Certifierad tävlingsfigurant för svensk skydd.
Tävlat internationellt inom Mondioring.
Utbildat totalt 6 egna hundar för olika typer av skyddsarbete, har anlitats som utbildare på flera läger för tävlande inom skydd under de senaste 17 åren.

Hanna Ranke – Instruktör

presentationsbild

Hanna är utbildad hunddressör och patrullhundsinstruktör, hundförare i hemvärnet och jobbar som
dressör på försvarets hundtjänstenhet. Har hållit på med hundar i många år och har i nuläget tre
egna hundar; en malinois vid namn Aska och två jaktgolden, Hera och Ninja. Aska var Hannas första
tjänstehund och nu är Ninja under utbildning till patrullhund för att ta över efter Aska. Förutom spår,
patrullering och bevakning, som är en patrullhunds uppgifter, tränar Hanna jakt, rallylydnad,
longering, parcour och mycket trix och fix med sina hundar.

Heidi Penttilä – instruktör

482087B9-D971-4AE3-BA75-0C3437FD7292

Heidi är utbildad ekonomimagister med inriktning på entreprenörskap och företagsledning. Hon har förut drivit en stor inomhusanläggning för hundträning. Heidis passion är agility och hon har de senaste tre åren representerat svenska agilitylandslaget. År 2017 kvalade hon in tre hundar i landslaget. Heidi har deltagit på finska Top Team agilityutbildning för landslagsekipage 2 år i rad samt på One Mind dogs Next Level utbildning för lovande agilityhundar. I träningen sätter Heidi stor vikt på grundträningen så att både hunden och föraren vet exakt vad som skall göras. Hon är även duktig på att hitta individuella lösningar för varje ekipage och pusha varje ekipage att bli så bra de bara kan.