OM OSS

PHRIDA OLSSON - VD OCH INSTRUKTÖR

Phrida har tidigare arbetat som djurvårdare på Regiondjursjukhuset Albano, varit drivande inom Svenska Djurambulansen och utbildat sig inom hundens kommunikation. Det har gett henne stor kunskap om djurs beteende, såväl friska som sjuka. Idag har hon specialiserat sitt instruktörsarbete på hundars beteende och sporten Nose Work som hon även tränar med sin kleinspitz Wayne. Phrida tog över som VD för Norra Stockholms Hundcenter i januari 2016.

SOFIE DUWIN - VICE VD OCH INSTRUKTÖR

Hund: Border Collien Sky
Utbildning/meriter: Sofie har gått Hundsportsgymnasiet i Forshaga och är utbildad beteendecoach, allmänlydnadsinstruktör, hunddagisföreståndare samt rallylydnadsinstruktör.

Kort information: Sofie tävlar i lydnad med sin border collie Sky. I familjen finns även jämthunden Viggo som jagar älg med husse.

HUNDFRISÖRER

EMMA RITZÉN - HUNDFRISÖR

Hund: Kiwi omplacering från Brasilien.
Superkraft: Min superkraft är att jag har långt tålamod när jag jobbar med hund. Jag tar mig tid och lyssnar mycket till hundens signaler.

Utbildning/meriter: Certifierad hundinstruktör & hundfrisör. Har gått övriga föreläsningar som pälsvårdskurs, frivillig hantering, coaching & psykologi samt raskunskap.

Kort information: Kiwi är en omplacering från Brasilien. Hon kom till mig år 2019 och vi har jobbat mycket med att vara i nya miljöer, nytt språk och att bygga upp hennes självförtroende. Under de senaste året har vi testat på lite spår och agility vilket Kiwi har visat stort intresse för. Bortsett från att få jobba med detta härliga gäng på Norra Stockholms Hundcenter driver jag Chanya Hund i Roslagen. Att jobba med djur har alltid varit min stora dröm. Är uppvuxen med djur, allt från gnagare, reptiler till katt och hund. Mitt mål med att jobba med hundar är att ge människor kunskap och hjälpa hundar på ett positivt och tryggt sätt.

MAJALUCIA BORICIC - HUNDFRISÖR

Hundar: Lilly Shi Tzu mix, Fadey Yakutskajalaika & Enzo Spansk Mastiff
Utbildning/meriter: Certifierad Hundfrisör, Certifierad Första Hjälpen Hund, Certifierad Tandbehandlare genom Cleany Teeth
Har deltagit i föreläsningar om hundpsykologi, hund- och kattens beteende och raskunskap.

Kort information: Maja driver Majas klipp och trim i Norrtälje, djur har alltid legat henne varmt om hjärtat. Från och med hösten 2023 trimmar Maja även hundar hos oss!

Maja har tre hundar med tre stora hjärtan, Lilly 4 år, en shi tzu mix. Hon är lättlärd och snabb, dom tränar lite agility och vardagslydnad. Fadey 3 år, en synskadad Yakutskajalaika från Sibiriens gator, en kille som gillar att sjunga och dra spark. Enzo 2 år, helblind spansk mastiff från Spanien. En liten kille i en stor kropp. Han vill gärna upp tidigt och starta dagen med massa bus och lek, Enzo älskar att springa bredvid cykeln och följa med matte på jobb och annat roligt.

HUNDDAGIS PERSONAL

JOHANNA KVARNSTRÖM - INSTRUKTÖR OCH HUNDDAGISANSVARIG

Är utbildad allmänlydnadsinstruktör, hunddagisföreståndare, agilityinstruktör samt drivit eget hunddagis i 10 år. Jag har två Portugisiska vattenhundar Blaze och Nellie och tillsammans med min syster så har jag en liten kennel. Jag lägger stort fokus på vardagslydnaden med mina hundar då de är med mig överallt och ska klara många olika miljöer, nosarbete av alla slag tycker vi om men favoriterna är viltspår och kantarellsök, på somrarna lägger vi stor fokus på att träna och tävla i vattenarbete samt att vi åker land och rike runt och vänstervarvar i utställningsringarna.

YAMILE LARSSON - HUNDPEDAGOG

Yamile har gått Djurgymnasiet i Liljeholmen med inrikting hund. Praktiserade under skoltiden med bland annat slädhundar och på SOS animals. Har drivit eget hundrastnings företag i tre år. Hon har två Australien kelpie tjejer Flamma och Eevee som hon tränar i bland annat agility, rallylydnad och nose work, med mera. Tävlar i agility och har ställt ut båda sina hundar med goda resultat.

JOEL ERIKSSON FORSBERG - HUNDPEDAGOG

Joel har tidigare arbetat med barn och unga i olika åldrar och med olika sorters behov av stöd i vardagen. Han har även läst kurser i grupprocesser och pedagogiskt ledarskap på högskolan i Gävle. Under sin uppväxt har han haft både hundar och katter samt en rad andra husdjur men i dagsläget spenderar han all sin tid tillsammans med sin hund Rollo. Rollo är en staffeblandning och han kom till Joel som en omplacering sommaren 2018. Därefter har Joel och Rollo även agerat jourhem åt andra omplaceringhundar i väntan på en egen familj.

INSTRUKTÖRER

MICHELLE HOLMLUND - TÄVLINGSLYDNADSINSTRUKTÖR

Hundar: Border colliesarna Peak, Navy och Maze
Superkraft: Hyperfokus samt kastar boll som en gud!

Utbildning/meriter: Världsmästare i lydnad 2019 och silver 2022

Kort information: Michelle Holmlund heter jag och jag håller kurser i tävlingslydnad på NSHC. Till vardags jobbar jag med data och analys och på fritiden tränar och tävlar jag lydnad på landslagsnivå i tävlingslydnad.

Mig hittar ni även på instagram:

CAROLINA FALK - AGILITYINSTRUKTÖR

Hundar: två bordercollies, Astra och Delta. Utbildning/meriter: Certifierad agilityinstruktör.

Kort information: Med mina två border collies tränar och tävlar jag aktivt i agility. Astra tävlar i klass 3 och Delta i klass 2. Jag är certifierad agility instruktör och är även utbildad grundskollärare som jag jobbar som när jag inte är på hundcentret. Jag älskar utbildning i alla dess former och brinner för att se utveckling både hos mig själv och andra.

ANNIKA MALMROS BORELL - RALLYLYDNADSINSTRUKTÖR

Hundar: Labradorerna Ninja, Athena & Zelda, Utbildning/meriter: SBK Instruktör allmänlydnad, SBK Rallylydnadsinstruktör, diplomerad Bästa starten instruktör. Hennes 3 labradorer är alla rallylydnads champion och Ninja har sedan 2018 deltagit i samtliga SM samt 2021 deltog dom i Svenska landslaget och tog ett lagsilver på Nordiska mästerskapen.

Kort information: Annika provade för 7 år sedan rallylydnad för att hitta en aktivering till hennes ”vilda” labradorer. Det fanns då inga planer alls på att börja tävla men fastnade helt i denna sport. Den har gett både utmaningar och glädje för både henne som förare och hennes hundar både i vardagen och på tränings- och tävlingsplanen.

STEFAN BORELL - NOSE WORK INSTRUKTÖR

Hundar: 3 Labradorer
Utbildning/meriter: SNWK Certifierad Nose Work instruktör, Bästa Starten instruktör.

Kort information: Stefan har idag 3 labradorer som han tränar och tävlar i Nose Work. Han har hållit på med sporten sedan 2015. Från början höll han bara på med sporten för att han tyckte det var ett roligt sätt att aktivera sina hundar på och det fanns inte en tanke på att tävla men nu både tävlar han och jobbar som Nose Work instruktör hos oss.

SANDRA GISSLAR - TÄVLINGSLYDNADSINSTRUKTÖR

Hundar: Myx, Australian Kelpie & Oddie, Border Collie
Utbildning/meriter: Tävlat flertalet SM, NM & VM

Kort information: Har framgångsrikt tävlat i lydnad med Myx men är nu främst aktiv med sin yngre hund Oddie. Sandra tävlar på landslagsnivå och har med Oddie tävlat både på nordiska mästerskapen och på VM. 

FREDRIKA RISTRÖM - TÄVLINGSLYDNADSINSTRUKTÖR

Hundar: Bordercollisarna Bolt & Cross
Superkraft: Detaljnörd, älskar att träna på tekniska detaljer.

Utbildning/meriter: Deltagit på flera Lydnads SM med hunden Bolt och uttagen till landslagstruppen 2019. Med hunden Cross, SM 2023, placering topp 18 i Sverige. 

Kort information: Fredrika Riström håller kurser och privatlektioner i tävlingslydnad hos oss på NSHC. Till vardags så jobbar hon med byggmaskiner. På fritiden så tränar hon hund och löpning, ni hittar henne oftast på en träningsplan eller ute i skogen på en löptur.

MARI ANDERSSON - INSTRUKTÖR

Hund: Io, Labrador retriver
Superkraft: Älskar att utvecklas och lära nytt! Uppdaterar mig löpande med utbildningar, kurser, föreläsningar, facklitteratur och nya utmanande samarbeten för att ständigt få fler och bättre verktyg att sätta i händerna på de jag coachar i hundträning.

Utbildning/meriter: SBK instruktör, SBK lärare, Testledare mentaltest, Räddningshundsinstruktör, Räddningshundsbedömare och Specialsöksinstruktör.

Kort information: Aktivt tävlande, funktionär, hundförare och utbildare inom Brukshundklubben sedan 1987. Genom åren tävlat i Bruks spår och sök, lydnad, räddning, rallylydnad, Nose Work och specialsök. Utbildat egna och andras räddningshundar och deltagit i flertalet eftersök efter försvunna personer. Startat flera retrievrar på jaktprov. Deltagit som hundförare på både andjakter, klövviltsjakter och eftersök på vilt.

KRISTINA HAPONEN - HOOPERSINSTRUKTÖR

Hundar: Fyra Shetland Sheepdogs: Sally, Nikko, Turid och Dottir
Superkraft: Nyfikenhet och lust att lära'

Mitt motto: Det bästa lärandet sker när du har roligt!

Utbildning/meriter: Kennelägare sedan 1996, uppfödare av Shetland Sheepdogs, Canis ettåriga tränarutbildning, tävlar agility klass 3 och Rallylydnad Mästarklass. Tävlingsledare i Agility, Hoopersinstruktör, pågående Domarutbildning i Hoopers (våren-23).

Kort information: Jag har tränat och tävlat lydnad, rallylydnad, provat personspår, HtM och ställt ut våra hundar. Agility och Rallylydnad har varit vårt största intresse under flera år. Fokus ligger nu på den Agility närbesläktade sporten Hoopers. 

Med en yrkesbakgrund som lärare njuter jag numera av varje sekund tillsammans med härliga hundar och hundägare som lär och har kul tillsammans.

EMELIE PERSSON - AGILITYINSTRUKTÖR

Hund: Hyss & Qrut, Shetland Sheepdog, Sansa Border Collie

Utbildning/meriter: Utbildad agilityinstruktör, freestyleinstruktör och vardagslydnadsinstruktör. Tävlingsledare i freestyle och agility.

Kort information: Emelie började sin agilityresa med Qrut 2016 och redan 2018 kvalade de till SM och sedan dess har dom varit fast i sporten. Tidigare har dom också tävlat i freestyle med uppflytt till klass 3. Emelie brinner för att se förare och hund lyckas samarbeta och utvecklas. Utöver hundintresset är hon utbildad personalvetare och jobbar inom HR.

ADRESS

Ritarslingan 2 (ingång Leverantörsvägen 23) 187 66 Täby

TELEFON

0842504969 (06.30 – 18.00 vardagar)

ÖPPEtTIDER HALLAR

05.00-23.00

MEJL

info@norrastockholmshundcenter.se