OM OSS

OM OSS

PHRIDA OLSSON - VD OCH INSTRUKTÖR

Phrida har tidigare arbetat som djurvårdare på Regiondjursjukhuset Albano, varit drivande inom Svenska Djurambulansen och utbildat sig inom hundens kommunikation. Det har gett henne stor kunskap om djurs beteende, såväl friska som sjuka. Idag har hon specialiserat sitt instruktörsarbete på hundars beteende och sporten Nose Work som hon även tränar med sin rottweiler Obelix och sin kleinspitz Wayne. Phrida tog över som VD för Norra Stockholms Hundcenter i januari 2016.

SOFIE DUWIN - VICE VD - HUNDDAGISFÖRESTÅNDARE OCH INSTRUKTÖR

Sofie D (12) (1)

Sofie har gått hundsportsgymnasiet i Forshaga och är utbildad allmänlydnadsinstruktör, hunddagisföreståndare samt rallylydnadsinstruktör. Sofie tävlar mästarklass i rallylydnad med sin tervueren Tira och har även nytillskottet border collien Sky som ska bli lydnadsstjärna. I familjen finns även jämthunden Viggo som jagar älg med husse.

AMANDA WIKSTRAND - HUNDFRISÖR OCH HUNDPEDAGOG

Amanda (1)

Amanda har gått hundsportgymnasiet i Forshaga och en hundfrisörutbildning på Trimkompaniet. Hon tränar och tävlar lydnad och agility med sina border collies Jess och Maybe och utställning med sin mexikanska nakenhund Tai.

DANIELLE COHEN - HUNDPEDAGOG OCH INSTRUKTÖR

Dani (11)

"Dani" har gått Djurgymnasiet i Liljeholmen, är utbildad allmänlydnadsinstruktör och Nose Workinstruktör. Hon tränar lydnad, Nose Work, agility med mera med sina hundar, mopsen Mio och flat coated retrievern Max.

SOFIE FORSLUND - HUNDPEDAGOG OCH INSTRUKTÖR

Sofie (6) (1)

Sofie har gått på djurgymnasiet med inriktning hund. Hon har sen haft praktik och jobb på flera djurrelaterade arbetsplatser. Idag är hon utbildad agilityinstruktör. Hon har en Border Collie och Cocker spaniel som hon tävlar i agility.

HELENA FORSSÈN - HUNDPEDAGOG

Helena har lång erfarenhet av att jobba på hunddagis och vidareutbildas här hos oss. Helena har en stor men snäll blandras, Morris, som i takt med att Helenas hundträningsintresse ökar får lära sig nya saker. Snart kanske vi ser dem på tävlingsbanan också.

LINDA ENGBERG - INSTRUKTÖR

Linda tävlar agility på elitnivå både i Sverige och utomlands. Till de främsta meriterna hör silver på European Open i Tyskland 2016, SM-silver individuellt, SM-guld och SM-silver i lag. Hon har varit en del av landslagstruppen 2012, 2015 och 2016. Linda har tre shelties, Buffy 11 år, Bella 4 år och Zima 1 år. Buffy är svensk hopp och agilitychampion. Bella är nordisk champion (svenskt, norskt och finskt hopp och agility championat).

SOFIA ANGLEBY - INSTRUKTÖR OCH HUNDPSYKOLOG

Sofia har hållit kurser och privatträningar för hundägare och instruktörer på heltid under många år. Hon är både instruktör, lärare och domare inom bl.a. rallylydnad, freestyle (blivande domare) och Nose Work och tävlar aktivt i dessa grenar med sina egna hundar, australian sheperd Viva och yorkshireterrierna Lyxz och Bling-Bling. Inom rallylydnaden utbildar hon nya domare och har bl.a. dömt SM 2014 och varit överdomare för SM 2016.

ANNA LONDRE - INSTRUKTÖR

Anna är utbildad djurvårdare & djurtränare, beteendeteknolog med inriktning Assistanshund och instruktör i allmänlydnad och sporten Nosework.
Anna föder upp och utbildar Assistanshundar samt har kurser i allmän- och jaktlydnad och Nosework. Anna är inriktad på tävling och träning som bygger på hundars förmågor att söka och spåra och tävlar och tränar jakt med sina egna hundar. I familjen bor tre labradorer, en tax, en stövare och för det mesta en Assistanshund under utbildning.

CECILIA KLINGBERG - INSTRUKTÖR

Cecilia Klingberg kommer även hon att hålla agilitykurser hos oss i höst.
Hon har tre Border collies som hon tränar och tävlar i agility och vallning. Cecilia har representerat Svenska landslaget i agility 2015 och deltagit på World Agility Open 2015, 2016 och 2017. Främsta merit, vunnit Norwegian Agility Open. Förutom att hålla kurs i agility och hundträning har hon även läst hundens beteende biologi på universitet.