OM OSS

OM OSS

PHRIDA OLSSON - VD OCH INSTRUKTÖR

Phrida har tidigare arbetat som djurvårdare på Regiondjursjukhuset Albano, varit drivande inom Svenska Djurambulansen och utbildat sig inom hundens kommunikation. Det har gett henne stor kunskap om djurs beteende, såväl friska som sjuka. Idag har hon specialiserat sitt instruktörsarbete på hundars beteende och sporten Nose Work som hon även tränar i med sin kleinspitz Wayne. Phrida tog över som VD för Norra Stockholms Hundcenter i januari 2016.

SOFIE DUWIN - VICE VD och INSTRUKTÖR

Sofie har gått hundsportsgymnasiet i Forshaga och är utbildad allmänlydnadsinstruktör, hunddagisföreståndare samt rallylydnadsinstruktör. Sofie tävlar mästarklass i rallylydnad med sin tervueren Tira och har även border collien Sky som ska bli lydnadsstjärna. I familjen finns även jämthunden Viggo som jagar älg med husse.

AMANDA WIKSTRAND - HUNDFRISÖR OCH HUNDPEDAGOG

Amanda har gått på Hundsportsgymnasiet i Forshaga, hon är utbildad hunddagisföreståndare och hundfrisör. Hos oss jobbar hon både på dagis och som vår hundfrisör. Amanda har en bordercollie som heter Maybe, de tränar agility tillsammans.

YAMILE LARSSON - hundPEDAGOG

Yamile har gått Djurgymnasiet i Liljeholmen med inrikting hund. Praktiserade under skoltiden med bland annat slädhundar och på SOS animals. Har drivit eget hundrastnings företag i tre år. Hon har två Australien kelpie tjejer Flamma och Eevee som hon tränar i bland annat agility, rallylydnad och nose work, med mera. Tävlar i agility och har ställt ut båda sina hundar med goda resultat.

SEBASTIAN SANDSTRÖM – HUNDPEDAGOG

Har lång erfarenhet av att jobba på hunddagis och vidare utbildas här hos oss.
Han har ett stort engagemang i hundarna. 

 

EMILIE BERGMAN – HUNDPEDAGOG

Emilie har ca 10 års erfarenhet av att jobba med hundar professionellt.
Idag har hon hunden Igor som hon gärna delar tiden med i stallet. 

MAJA KRSTIC – HUNDPEDAGOG OCH INSTRUKTÖR

Maja har ett stort hundintresse och är en aktiv tjej. Hon har tidigare jobbat i djurbutik.
Hon har tre hundar som hon tränar och tävlar i drag och agility.

LINDA ENGBERG – INSTRUKTÖR

Linda tävlar agility på elitnivå både i Sverige och utomlands. Till de främsta meriterna hör silver på European Open i Tyskland 2016, SM-silver individuellt, SM-guld och SM-silver i lag. Hon har varit en del av landslagstruppen 2012, 2015 och 2016. Linda har tre shelties, Buffy 11 år, Bella 4 år och Zima 1 år. Buffy är svensk hopp och agilitychampion. Bella är nordisk champion (svenskt, norskt och finskt hopp och agility championat).

mICHELLE HOLMLUND – INSTRUKTÖR

Michelle har de senaste åren framgångsrikt tävlat i lydnad med sina hundar Kellie och Peak av rasen border collie. Båda hundarna har vid olika år blivit uttagna till SBK’s Talangtrupp och med Kellie har de varit en del av landslagstruppen 2017 samt uttagen som reserv till laget som deltog på Nordiska Mästerskapen 2017. Michelle tävlar med höga ambitioner men ser det magiska i att bygga solida grunder med högt engagemang i förare och hund.

DIANA HUUKI - INSTRUKTÖR

Diana är utbildad rallylydnadsinstruktör, hon är både domare och skrivare i rallylydnad och har varit aktiv tävlande sedan 2008. Hon har tre dansk svenska gårdshundar, Tyra, Akke och Valter, alla tre är svenska rallylydnadschampions. Diana tävlade sitt första rallylydnads SM tillsammans med Tyra 2012 och därefter med Valter 2013, 2014, 2015, 2016 & 2017. Som främsta merit tog de en 5:e placering på SM 2015.

Heidi Penttilä - instruktör

Heidi är utbildad ekonomimagister med inriktning på entreprenörskap och företagsledning. Hon har förut drivit en stor inomhusanläggning för hundträning. Heidis passion är agility och hon har de senaste tre åren representerat svenska agilitylandslaget. År 2017 kvalade hon in tre hundar i landslaget. Heidi har deltagit på finska Top Team agilityutbildning för landslagsekipage 2 år i rad samt på One Mind dogs Next Level utbildning för lovande agilityhundar. I träningen sätter Heidi stor vikt på grundträningen så att både hunden och föraren vet exakt vad som skall göras. Hon är även duktig på att hitta individuella lösningar för varje ekipage och pusha varje ekipage att bli så bra de bara kan.

JOHANNA KVARNSTRÖM - INSTRUKTÖR

Är utbildad allmänlydnadsinstruktör, hunddagisföreståndare, agilityinstruktör samt drivit eget hunddagis i 10 år. Jag har två Portugisiska vattenhundar Blaze och Nellie och tillsammans med min syster så har jag en liten kennel. Jag lägger stort fokus på vardagslydnaden med mina hundar då de är med mig överallt och ska klara många olika miljöer, nosarbete av alla slag tycker vi om men favoriterna är viltspår och kantarellsök, på somrarna lägger vi stor fokus på att träna och tävla i vattenarbete samt att vi åker land och rike runt och vänstervarvar i utställningsringarna.

KATTIS JOHANSSON – FYSIOTERAPEUT

Kattis har bott på Gotland under de senaste åren men är nu tillbaka i Stockholm. Har en 5-årig Landseer vid namn Bobo. Kattis är utbildad fysioterapeut som under våren kommer att ägna tid åt att massera hundar som ingår i det sista praktiska blocket av utbildningen. Hon kommer under våren även erbjuda rörelseanalys, genomgång av muskler och leder samt djupgående helkroppsmassage.