SPECIALSÖK KONG STEG 4

För dig som vill utveckla dig och din hund vidare. Vi tränar individanpassat vidare på olika typer av
gömmor, uthållighet och störningstålighet i markeringen samt motivationen och uthålligheten i söket.

Röd Kong Classic är en hundleksak som är tillverkad av en patenterad gummiblandning som är likadan, och därmed luktar likadant, överallt där den säljs. Det, i kombination med att många hundar tycker kongen är en rolig leksak, har gjort att kongen sedan länge har använts i stället för skarpa preparat för grundläggande träning av olika specialsökshundar. Kongen har då dels använts hel som leksak, dels i små bitar som doftämne.

I ”SBK Specialsök Kong” ska hunden hitta och markera ett, för föraren okänt, antal bitar av Röd Kong i mer eller mindre utmanande miljöer. Tävlingsområdena kan bestå av allt från skog till industrimiljöer.

Kursupplägg: 
5 x 1,5h
6 deltagare med hund

Vissa kurstillfällen har vi stationsträning, vissa tillfällen tränar vi en i taget och vissa tillfällen mixar vi. När vi tränar en i taget kan vi inte ha med hundarna när vi tittar på varandra, då vi önskar en så störningsfri inlärningssituation som möjligt och vi ofta arbetar med lösa hundar. Du som vill titta på de andra ekipagen (det lär man sig mycket på!) kan under tiden du tittar, lämna din hund i någon av våra låneburar eller i bilen. Vill du inte titta på andra så kan du och din hund vänta på er tur i vårt teorirum.

Vi har ingen kurs i specialsök kong steg 4 planerad just nu.

Varmt välkommen på kurs hos oss på Norra Stockholms Hundcenter!