OM OSS

PHRIDA OLSSON - VD OCH INSTRUKTÖR

Phrida har tidigare arbetat som djurvårdare på Regiondjursjukhuset Albano, varit drivande inom Svenska Djurambulansen och utbildat sig inom hundens kommunikation. Det har gett henne stor kunskap om djurs beteende, såväl friska som sjuka. Idag har hon specialiserat sitt instruktörsarbete på hundars beteende och sporten Nose Work som hon även tränar i med sin kleinspitz Wayne. Phrida tog över som VD för Norra Stockholms Hundcenter i januari 2016.

SOFIE DUWIN - VICE VD OCH INSTRUKTÖR

Sofie har gått hundsportsgymnasiet i Forshaga och är utbildad allmänlydnadsinstruktör, hunddagisföreståndare samt rallylydnadsinstruktör. Sofie tävlar mästarklass i rallylydnad med sin tervueren Tira och har även border collien Sky som ska bli lydnadsstjärna. I familjen finns även jämthunden Viggo som jagar älg med husse.

AMANDA WIKSTRAND - HUNDFRISÖR OCH HUNDPEDAGOG

Amanda har gått på Hundsportsgymnasiet i Forshaga, hon är utbildad hunddagisföreståndare och hundfrisör. Hos oss jobbar hon både på dagis och som vår hundfrisör. Amanda har en bordercollie som heter Maybe, de tränar agility tillsammans.

YAMILE LARSSON - HUNDPEDAGOG

Yamile har gått Djurgymnasiet i Liljeholmen med inrikting hund. Praktiserade under skoltiden med bland annat slädhundar och på SOS animals. Har drivit eget hundrastnings företag i tre år. Hon har två Australien kelpie tjejer Flamma och Eevee som hon tränar i bland annat agility, rallylydnad och nose work, med mera. Tävlar i agility och har ställt ut båda sina hundar med goda resultat.

EMILIE BERGMAN - HUNDPEDAGOG


Emilie har ca 10 års erfarenhet av att jobba med hundar professionellt. 
Idag har hon hunden Igor som hon gärna delar tiden med i stallet. 

MICHELLE HOLMLUND - INSTRUKTÖR

Michelle har de senaste åren framgångsrikt tävlat i lydnad med sina hundar Kellie och Peak av rasen border collie. Båda hundarna har vid olika år blivit uttagna till SBK’s Talangtrupp och med Kellie har de varit en del av landslagstruppen 2017 samt uttagen som reserv till laget som deltog på Nordiska Mästerskapen 2017. Michelle tävlar med höga ambitioner men ser det magiska i att bygga solida grunder med högt engagemang i förare och hund.

DIANA HUUKI - INSTRUKTÖR

Diana är utbildad rallylydnadsinstruktör, hon är både domare och skrivare i rallylydnad och har varit aktiv tävlande sedan 2008. Hon har tre dansk svenska gårdshundar, Tyra, Akke och Valter, alla tre är svenska rallylydnadschampions. Diana tävlade sitt första rallylydnads SM tillsammans med Tyra 2012 och därefter med Valter 2013, 2014, 2015, 2016 & 2017. Som främsta merit tog de en 5:e placering på SM 2015.

JOHANNA KVARNSTRÖM - INSTRUKTÖR

Är utbildad allmänlydnadsinstruktör, hunddagisföreståndare, agilityinstruktör samt drivit eget hunddagis i 10 år. Jag har två Portugisiska vattenhundar Blaze och Nellie och tillsammans med min syster så har jag en liten kennel. Jag lägger stort fokus på vardagslydnaden med mina hundar då de är med mig överallt och ska klara många olika miljöer, nosarbete av alla slag tycker vi om men favoriterna är viltspår och kantarellsök, på somrarna lägger vi stor fokus på att träna och tävla i vattenarbete samt att vi åker land och rike runt och vänstervarvar i utställningsringarna.

HANNA RANKE - INSTRUKTÖR

Hanna är utbildad hunddressör och patrullhundsinstruktör, hundförare i hemvärnet och jobbar som dressör på försvarets hundtjänstenhet. Har hållit på med hundar i många år och har i nuläget tre egna hundar; en malinois vid namn Aska och två jaktgolden, Hera och Ninja. Aska var Hannas första tjänstehund och nu är Ninja under utbildning till patrullhund för att ta över efter Aska. Förutom spår, patrullering och bevakning, som är en patrullhunds uppgifter, tränar Hanna jakt, rallylydnad, longering, parcour och mycket trix och fix med sina hundar.

MARI ANDERSSON - INSTRUKTÖR

Mari Andersson kommer att ha kurser för apportörer här på NSHC. Kurserna är främst anpassade för retrieverns arbetsuppgifter och provverksamhet, men passar utmärkt även för dig som har en stående fågelhund eller spaniel då mycket av grundträningen är gemensam. Hon har utbildat hundar och hundägare i ungefär trettio år nu, både inom SBK och i hennes tidigare företag HundSkolan i Roslagen. Hon har tävlat i bl a bruks- och lydnad, men trivs bäst när hon får jobba med hund i ”skarpt läge”. Det har hon haft förmånen att tidigare få göra som räddningshundsförare och nuförtiden som hundförare ffa på andjakter men emellanåt också vid jakt och eftersök på klövvilt.

STEFAN BORELL - INSTRUKTÖR

Stefan har idag 2 labradorer som han tränar och tävlar i Nose Work. Han har hållit på med sporten sedan 2015. Från början höll han bara på med sporten för att han tyckte det var ett roligt sätt att aktivera sina hundar på och det fanns inte en tanke på att tävla men nu både tävlar han och är instruktör.

ANNIKA MALMROS BORELL - INSTRUKTÖR

Annika köpte sin första hund för 25 år sen och har provat på lite av varje inom hundvärlden. 2015 provade hon på rallylydnad och fastnade helt för denna sport. Idag tränar och tävlar hon aktivt med sina två labradorer. Hon har deltagit på SM både 2018 & 2019!

SANDRA GISSLAR - INSTRUKTÖR

Sandra tävlar på hög nivå i lydnad med sin kelpie Myx. Hon har varit uttagen två år i SBKs Talangtrupp i lydnad och senaste åren tävlat lydnads-SM. Har tidigare också varit aktiv inom rallylydnad och även där tävlat flertalet SM. Förutom Myx så har Sandra en ung border collie vid namn Oddie som håller på att grundtränas i lydnad.

CAROLINA FALK - INSTRUKTÖR

Carolina jobbar till vardags som grundskollärare och är certifierad awa agilityinstruktör. Hon tävlar i agility klass 3 med sin bordercollie Astra.

KATTIS JOHANSSON - FYSIOTERAPEUT MASSÖR & INSTRUKTÖR

Kattis är utbildad hundfysioterapeut, hundmassör och balansbollsinstruktör via ReDog. Och vidareutbildar sig under 2020 till certifierad fystränare för hund via Healthy Dog Academy. Kattis är biolog i grunden och har en landseer-kille vid namn Bobo.