OM OSS

PHRIDA OLSSON - VD OCH INSTRUKTÖR

Phrida har tidigare arbetat som djurvårdare på Regiondjursjukhuset Albano, varit drivande inom Svenska Djurambulansen och utbildat sig inom hundens kommunikation. Det har gett henne stor kunskap om djurs beteende, såväl friska som sjuka. Idag har hon specialiserat sitt instruktörsarbete på hundars beteende och sporten Nose Work som hon även tränar med sin kleinspitz Wayne. Phrida tog över som VD för Norra Stockholms Hundcenter i januari 2016.

SOFIE DUWIN - VICE VD OCH INSTRUKTÖR

Sofie har gått Hundsportsgymnasiet i Forshaga och är utbildad beteendecoach, allmänlydnadsinstruktör, hunddagisföreståndare samt rallylydnadsinstruktör. Sofie tävlar i lydnad med sin border collie Sky. I familjen finns även jämthunden Viggo som jagar älg med husse.

AMANDA WIKSTRAND - HUNDFRISÖR OCH HUNDPEDAGOG

Amanda har gått på Hundsportsgymnasiet i Forshaga, hon är utbildad hunddagisföreståndare, hundfrisör och agilityinstruktör. Hos oss jobbar hon både som hundfrisör och agilityinstruktör. Amanda har två border collie tikar som hon tränar och tävlar aktivt på klass 3 nivå tillsammans med.

JOHANNA KVARNSTRÖM - INSTRUKTÖR OCH HUNDDAGISANSVARIG

Är utbildad allmänlydnadsinstruktör, hunddagisföreståndare, agilityinstruktör samt drivit eget hunddagis i 10 år. Jag har två Portugisiska vattenhundar Blaze och Nellie och tillsammans med min syster så har jag en liten kennel. Jag lägger stort fokus på vardagslydnaden med mina hundar då de är med mig överallt och ska klara många olika miljöer, nosarbete av alla slag tycker vi om men favoriterna är viltspår och kantarellsök, på somrarna lägger vi stor fokus på att träna och tävla i vattenarbete samt att vi åker land och rike runt och vänstervarvar i utställningsringarna.

YAMILE LARSSON - HUNDPEDAGOG

Yamile har gått Djurgymnasiet i Liljeholmen med inrikting hund. Praktiserade under skoltiden med bland annat slädhundar och på SOS animals. Har drivit eget hundrastnings företag i tre år. Hon har två Australien kelpie tjejer Flamma och Eevee som hon tränar i bland annat agility, rallylydnad och nose work, med mera. Tävlar i agility och har ställt ut båda sina hundar med goda resultat.

ALMA BROLIN - HUNDPEDAGOG

Alma har gått Djurgymnasiet i Liljeholmen med inriktning djurpark/sällskapsdjur. Via skolan har hon bl.a haft praktik på hunddagis, djuraffär och djurpark. Hon har en stabijhoun kille som heter Bamse som hon i dagsläget tränar agility med och som ofta hänger med henne i stallet.

JOEL ERIKSSON FORSBERG - HUNDPEDAGOG

Joel har tidigare arbetat med barn och unga i olika åldrar och med olika sorters behov av stöd i vardagen. Han har även läst kurser i grupprocesser och pedagogiskt ledarskap på högskolan i Gävle. Under sin uppväxt har han haft både hundar och katter samt en rad andra husdjur men i dagsläget spenderar han all sin tid tillsammans med sin hund Rollo. Rollo är en staffeblandning och han kom till Joel som en omplacering sommaren 2018. Därefter har Joel och Rollo även agerat jourhem åt andra omplaceringhundar i väntan på en egen familj.

TILDE EHN - HUNDPEDAGOG

Hundar har haft en tydlig plats i Tildes liv redan från barnsben. Hon är uppväxt med hund och 2014 så kom sheltien Loke till henne och rev igång mitt hundintresse på riktigt. De tränade agility tills han fick artros och en skada som gjorde att han inte kunde fortsätta med agility. Nu är han istället aktiv sällskapshund. Hon har gått på Stockholms djurgymnasium inriktning hund där hon fick fördjupa sina kunskaper och hitta sin nische! Idag har hon kelpien Iron där fokuset ligger på bruksspår och lydnad. Men all form av nosarbete är super kul såsom nosework och kongsök.

MICHELLE HOLMLUND - INSTRUKTÖR

Michelle har de senaste åren framgångsrikt tävlat i lydnad med sina hundar Kellie och Peak av rasen border collie. Båda hundarna har vid olika år blivit uttagna till SBK’s Talangtrupp och med Kellie har de varit en del av landslagstruppen 2017 samt uttagen som reserv till laget som deltog på Nordiska Mästerskapen 2017. Michelle tävlar med höga ambitioner men ser det magiska i att bygga solida grunder med högt engagemang i förare och hund.

MARI ANDERSSON - INSTRUKTÖR

Mari Andersson kommer att ha kurser för apportörer här på NSHC. Kurserna är främst anpassade för retrieverns arbetsuppgifter och provverksamhet, men passar utmärkt även för dig som har en stående fågelhund eller spaniel då mycket av grundträningen är gemensam. Hon har utbildat hundar och hundägare i ungefär trettio år nu, både inom SBK och i hennes tidigare företag HundSkolan i Roslagen. Hon har tävlat i bl a bruks- och lydnad, men trivs bäst när hon får jobba med hund i ”skarpt läge”. Det har hon haft förmånen att tidigare få göra som räddningshundsförare och nuförtiden som hundförare ffa på andjakter men emellanåt också vid jakt och eftersök på klövvilt.

STEFAN BORELL - INSTRUKTÖR

Stefan har idag 2 labradorer som han tränar och tävlar i Nose Work. Han har hållit på med sporten sedan 2015. Från början höll han bara på med sporten för att han tyckte det var ett roligt sätt att aktivera sina hundar på och det fanns inte en tanke på att tävla men nu både tävlar han och är SNWK Certifierad instruktör.

ANNIKA MALMROS BORELL - INSTRUKTÖR

Annika har 3 st Labradorer, 2 vuxna som hon tävlar en hel del med och 1 som nu är 10 månader. Hon provade rally för snart 6 år sen för att hitta en aktivering till hennes då ”galna” labrador. Då hade hon inga planer över huvud taget på att tävla men nu snart 6 år senare så har de tagit sig till SM alla gånger sedan 2018 och nu senast uttagna till Svenska landslaget 2021 och tävlade nordiska mästerskapen. Hon har även utbildat sig till rallylydnadsinstruktör, Bästa starten instruktör och går just nu Allmänlydnadsinstruktör inom SBK.

SANDRA GISSLAR - INSTRUKTÖR

Sandra tävlar lydnad med både sin kelpie Myx och sin yngre border collie Oddie. Hon har med Myx varit uttagen två år i SBKs Talangtrupp i lydnad och senaste åren tävlat lydnads-SM. Har tidigare också varit aktiv inom rallylydnad och även där tävlat flertalet SM. 


CAROLINA FALK - INSTRUKTÖR

Carolina jobbar till vardags som grundskollärare och är certifierad agilityinstruktör. Hon har två border collies som hon tävlar och tränar agility med. Astra tävlar i klass 3 och har kvalat till SM 2022! Delta är ännu för ung för att tävla men tränas för fullt inför tävlingsdebuten som kommer att ske i slutet av maj.

FREDRIKA RISTRÖM - INSTRUKTÖR

Fredrika brinner för att ta fram det bästa ur varje enskild individ och har de senaste åren tävlat på högnivå i tävlingslydnad med hunden Bolt som är av rasen Border Collie. 3 SM och 2019 blev de uttagna till Landslagstruppen. Senaste tillskottet är unghunden Cross som tränas inför framtidens äventyr!

AGNETA RAINSSON - INSTRUKTÖR

Agneta har haft hund, tränat och tävlat i över 40 år. Utbildade sig till instruktör för ca 30 år sedan. Hon har alltid varit intresserad av djurs beteende så etologi och mentalbeskrivare blev nästa steg i hennes utbildning. Detta har fått henne att förstå varför hunden gör på ett speciellt sätt och hur vi ska kunna nyttja hundens beteende för att kunna kommunicera på ett bra sätt. Hon brinner för att coacha nyblivna hundägare så att hundägande blir roligt för både hund och ägare. Hon är även hundakupunktör och hundfrisör.

LINDA AHRNBORG - HUNDFYSIOTERAPEUT

Linda driver Roslagens Hundrehab sedan 2014. Hon har arbetat med djur/hundar sedan tonåren. Linda arbetar både som PT hund och fysioterapeut i rehabiliterande samt förebyggande friskvårds syfte.