OM OSS

PHRIDA OLSSON - VD OCH INSTRUKTÖR

Phrida har tidigare arbetat som djurvårdare på Regiondjursjukhuset Albano, varit drivande inom Svenska Djurambulansen och utbildat sig inom hundens kommunikation. Det har gett henne stor kunskap om djurs beteende, såväl friska som sjuka. Idag har hon specialiserat sitt instruktörsarbete på hundars beteende och sporten Nose Work som hon även tränar med sin kleinspitz Wayne. Phrida tog över som VD för Norra Stockholms Hundcenter i januari 2016.

SOFIE DUWIN - VICE VD OCH INSTRUKTÖR

Hund: Border Collien Sky
Utbildning/meriter: Sofie har gått Hundsportsgymnasiet i Forshaga och är utbildad beteendecoach, allmänlydnadsinstruktör, hunddagisföreståndare samt rallylydnadsinstruktör.

Kort information: Sofie tävlar i lydnad med sin border collie Sky. I familjen finns även jämthunden Viggo som jagar älg med husse.

HUNDFRISÖRER

AMANDA WIKSTRAND - HUNDFRISÖR, INSTRUKTÖR OCH HUNDPEDAGOG

Hundar: Border Colliesarna Maybe & Lazy.
Utbildning/meriter: Amanda har gått på Hundsportsgymnasiet i Forshaga. Är utbildad hunddagisföreståndare, hundfrisör och agilityinstruktör.

Kort information: Hos oss jobbar Amanda både som hundfrisör och agilityinstruktör. Med sina två border collies tränar och tävlar hon aktivt på klass 3 nivå.

EMMA RITZÉN - HUNDFRISÖR

Hund: Kiwi omplacering från Brasilien.
Superkraft: Min superkraft är att jag har långt tålamod när jag jobbar med hund. Jag tar mig tid och lyssnar mycket till hundens signaler.

Utbildning/meriter: Certifierad hundinstruktör & hundfrisör. Har gått övriga föreläsningar som pälsvårdskurs, frivillig hantering, coaching & psykologi samt raskunskap.

Kort information: Kiwi är en omplacering från Brasilien. Hon kom till mig år 2019 och vi har jobbat mycket med att vara i nya miljöer, nytt språk och att bygga upp hennes självförtroende. Under de senaste året har vi testat på lite spår och agility vilket Kiwi har visat stort intresse för. Bortsett från att få jobba med detta härliga gäng på Norra Stockholms Hundcenter driver jag Chanya Hund i Roslagen. Att jobba med djur har alltid varit min stora dröm. Är uppvuxen med djur, allt från gnagare, reptiler till katt och hund. Mitt mål med att jobba med hundar är att ge människor kunskap och hjälpa hundar på ett positivt och tryggt sätt.

HUNDDAGIS PERSONAL

JOHANNA KVARNSTRÖM - INSTRUKTÖR OCH HUNDDAGISANSVARIG

Är utbildad allmänlydnadsinstruktör, hunddagisföreståndare, agilityinstruktör samt drivit eget hunddagis i 10 år. Jag har två Portugisiska vattenhundar Blaze och Nellie och tillsammans med min syster så har jag en liten kennel. Jag lägger stort fokus på vardagslydnaden med mina hundar då de är med mig överallt och ska klara många olika miljöer, nosarbete av alla slag tycker vi om men favoriterna är viltspår och kantarellsök, på somrarna lägger vi stor fokus på att träna och tävla i vattenarbete samt att vi åker land och rike runt och vänstervarvar i utställningsringarna.

YAMILE LARSSON - HUNDPEDAGOG

Yamile har gått Djurgymnasiet i Liljeholmen med inrikting hund. Praktiserade under skoltiden med bland annat slädhundar och på SOS animals. Har drivit eget hundrastnings företag i tre år. Hon har två Australien kelpie tjejer Flamma och Eevee som hon tränar i bland annat agility, rallylydnad och nose work, med mera. Tävlar i agility och har ställt ut båda sina hundar med goda resultat.

JOEL ERIKSSON FORSBERG - HUNDPEDAGOG

Joel har tidigare arbetat med barn och unga i olika åldrar och med olika sorters behov av stöd i vardagen. Han har även läst kurser i grupprocesser och pedagogiskt ledarskap på högskolan i Gävle. Under sin uppväxt har han haft både hundar och katter samt en rad andra husdjur men i dagsläget spenderar han all sin tid tillsammans med sin hund Rollo. Rollo är en staffeblandning och han kom till Joel som en omplacering sommaren 2018. Därefter har Joel och Rollo även agerat jourhem åt andra omplaceringhundar i väntan på en egen familj.

ALMA BROLIN - HUNDPEDAGOG

Alma har gått Djurgymnasiet i Liljeholmen med inriktning djurpark/sällskapsdjur. Via skolan har hon bl.a haft praktik på hunddagis, djuraffär och djurpark. Hon har en stabijhoun kille som heter Bamse som hon i dagsläget tränar agility med och som ofta hänger med henne i stallet.

TILDE EHN - HUNDPEDAGOG

Hundar har haft en tydlig plats i Tildes liv redan från barnsben. Hon är uppväxt med hund och 2014 så kom sheltien Loke till henne och rev igång mitt hundintresse på riktigt. De tränade agility tills han fick artros och en skada som gjorde att han inte kunde fortsätta med agility. Nu är han istället aktiv sällskapshund. Hon har gått på Stockholms djurgymnasium inriktning hund där hon fick fördjupa sina kunskaper och hitta sin nische! Idag har hon kelpien Iron där fokuset ligger på bruksspår och lydnad. Men all form av nosarbete är super kul såsom nosework och kongsök.

INSTRUKTÖRER

MICHELLE HOLMLUND - TÄVLINGSLYDNADSINSTRUKTÖR

Hundar: Border colliesarna Peak, Navy och Maze
Superkraft: Hyperfokus samt kastar boll som en gud!

Utbildning/meriter: Världsmästare i lydnad 2019 och silver 2022

Kort information: Michelle Holmlund heter jag och jag håller kurser i tävlingslydnad på NSHC. Till vardags jobbar jag med data och analys och på fritiden tränar och tävlar jag lydnad på landslagsnivå i tävlingslydnad.

Mig hittar ni även på instagram:

CAROLINA FALK - AGILITYINSTRUKTÖR

Hundar: två bordercollies, Astra och Delta. Utbildning/meriter: Certifierad agilityinstruktör.

Kort information: Med mina två border collies tränar och tävlar jag aktivt i agility. Astra tävlar i klass 3 och Delta i klass 2. Jag är certifierad agility instruktör och är även utbildad grundskollärare som jag jobbar som när jag inte är på hundcentret. Jag älskar utbildning i alla dess former och brinner för att se utveckling både hos mig själv och andra.

ANNIKA MALMROS BORELL - RALLYLYDNADSINSTRUKTÖR

Hundar: Labradorerna Ninja, Athena & Zelda, Utbildning/meriter: SBK Instruktör allmänlydnad, SBK Rallylydnadsinstruktör, diplomerad Bästa starten instruktör. Hennes 3 labradorer är alla rallylydnads champion och Ninja har sedan 2018 deltagit i samtliga SM samt 2021 deltog dom i Svenska landslaget och tog ett lagsilver på Nordiska mästerskapen.

Kort information: Annika provade för 7 år sedan rallylydnad för att hitta en aktivering till hennes ”vilda” labradorer. Det fanns då inga planer alls på att börja tävla men fastnade helt i denna sport. Den har gett både utmaningar och glädje för både henne som förare och hennes hundar både i vardagen och på tränings- och tävlingsplanen.

STEFAN BORELL - NOSE WORK INSTRUKTÖR

Hundar: 3 Labradorer
Utbildning/meriter: SNWK Certifierad Nose Work instruktör, Bästa Starten instruktör.

Kort information: Stefan har idag 3 labradorer som han tränar och tävlar i Nose Work. Han har hållit på med sporten sedan 2015. Från början höll han bara på med sporten för att han tyckte det var ett roligt sätt att aktivera sina hundar på och det fanns inte en tanke på att tävla men nu både tävlar han och jobbar som Nose Work instruktör hos oss.

SANDRA GISSLAR - TÄVLINGSLYDNADSINSTRUKTÖR

Hundar: Myx, Australian Kelpie & Oddie, Border Collie
Utbildning/meriter: Tävlat flertalet SM, NM & VM

Kort information: Har framgångsrikt tävlat i lydnad med Myx men är nu främst aktiv med sin yngre hund Oddie. Sandra tävlar på landslagsnivå och har med Oddie tävlat både på nordiska mästerskapen och på VM. 

FREDRIKA RISTRÖM - TÄVLINGSLYDNADSINSTRUKTÖR

Fredrika brinner för att ta fram det bästa ur varje enskild individ och har de senaste åren tävlat på högnivå i tävlingslydnad med hunden Bolt som är av rasen Border Collie. 3 SM och 2019 blev de uttagna till Landslagstruppen. Senaste tillskottet är unghunden Cross som tränas inför framtidens äventyr!

MARI ANDERSSON - INSTRUKTÖR

Hund: Io, Labrador retriver
Superkraft: Älskar att utvecklas och lära nytt! Uppdaterar mig löpande med utbildningar, kurser, föreläsningar, facklitteratur och nya utmanande samarbeten för att ständigt få fler och bättre verktyg att sätta i händerna på de jag coachar i hundträning.

Utbildning/meriter: SBK instruktör, SBK lärare, Testledare mentaltest, Räddningshundsinstruktör, Räddningshundsbedömare och Specialsöksinstruktör.

Kort information: Aktivt tävlande, funktionär, hundförare och utbildare inom Brukshundklubben sedan 1987. Genom åren tävlat i Bruks spår och sök, lydnad, räddning, rallylydnad, Nose Work och specialsök. Utbildat egna och andras räddningshundar och deltagit i flertalet eftersök efter försvunna personer. Startat flera retrievrar på jaktprov. Deltagit som hundförare på både andjakter, klövviltsjakter och eftersök på vilt.

AGNETA RAINSSON - INSTRUKTÖR

Agneta har haft hund, tränat och tävlat i över 40 år. Utbildade sig till instruktör för ca 30 år sedan. Hon har alltid varit intresserad av djurs beteende så etologi och mentalbeskrivare blev nästa steg i hennes utbildning. Detta har fått henne att förstå varför hunden gör på ett speciellt sätt och hur vi ska kunna nyttja hundens beteende för att kunna kommunicera på ett bra sätt. Hon brinner för att coacha nyblivna hundägare så att hundägande blir roligt för både hund och ägare. Hon är även hundakupunktör och hundfrisör.

LINDA AHRNBORG - HUNDFYSIOTERAPEUT

Linda driver Roslagens Hundrehab sedan 2014. Hon har arbetat med djur/hundar sedan tonåren. Linda arbetar både som PT hund och fysioterapeut i rehabiliterande samt förebyggande friskvårds syfte.

KRISTINA HAPONEN - HOOPERSINSTRUKTÖR

Hundar: Fyra Shetland Sheepdogs: Sally, Nikko, Turid och Dottir
Superkraft: Nyfikenhet och lust att lära'

Mitt motto: Det bästa lärandet sker när du har roligt!

Utbildning/meriter: Kennelägare sedan 1996, uppfödare av Shetland Sheepdogs, Canis ettåriga tränarutbildning, tävlar agility klass 3 och Rallylydnad Mästarklass. Tävlingsledare i Agility, Hoopersinstruktör, pågående Domarutbildning i Hoopers (våren-23).

Kort information: Jag har tränat och tävlat lydnad, rallylydnad, provat personspår, HtM och ställt ut våra hundar. Agility och Rallylydnad har varit vårt största intresse under flera år. Fokus ligger nu på den Agility närbesläktade sporten Hoopers. 

Med en yrkesbakgrund som lärare njuter jag numera av varje sekund tillsammans med härliga hundar och hundägare som lär och har kul tillsammans.